Регион

Честват 22 г. Втора Тунджанска механизирана бригада

Тържествено честване по повод 22 години от създаването на Втора Тунджанска механизирана бригада се проведе в Стара Загора.

Сред гостите бяха областният управител на Хасково Стефка Здравкова и заместник-кметът на община Хасково Мария Вълчева. Церемонията започна с тържествен молебен, отслужен от старозагорския митрополит Киприан. Владиката и командирът на Втора бригада – бригаден генерал Стоян Шопов направиха символична първа копка на православен параклис на името на Свети Георги Победоносец. Храмът ще бъде изграден в района на военното формирование, след което с предметни награди, грамоти и звания бяха наградени военнослужещи и цивилни служители от Тунджанската бригада.

Мария Вълчева поздрави бригаден генерал Шопов и военнослужещите в Бригадата от името на кмета Станислав Дечев. „Приемете моите искрени благодарности за професионалното партньорство на община Хасково с Военно формирование 52 740 в Хасково“, се казва в поздрава.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button