Хасково

Хорът на езиковата вдигна гръцката публика на крака

ХорътС оценка „perfect“ от гръцката публика се завърна хор „Лира“ към хасковската езикова гимназия, похвали се днес ръководителката Вела Казакова.

В Кавала младежите участваха в 14-тия международен хоров фестивал, който се проведе в края на миналата седмица. Общо 15 хора участваха в проявата. Честта на България защитаваха хасковските ученици и хористи от Поморие.

Представихме се в рамките на 30 минути. Изпяхме английска балада от 17 век, негърски спиричуъл, рок канон и саундтрак към филма „Любовна история“, обясни Вела Казакова. 

ХорътФиналната песен на хасковските хористи е била изненада за гръцката публика и не е била обявена в програмата. Патриотичната „Родино моя любима“ вдигна на крак гръцката публика, хората ни припяваха, разказаха развълнувани учениците и допълниха, че при слизането си от сцената са чували само думата „perfect“. За успешното си представяне единствено хасковските хористи получили икона на Петър и Павел и по една рекламна чаша на Кавала.

Участието на хор „Лира“ на фестивала в Гърция е първото международно участие в 20-годишната история на хора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гост от ех-"октава"
гост от ех-"октава"
27.04.2010 16:51 16:51

само така,госпожо казакова!доказвате още веднъж,че превръщате в красота всичко,до което се докоснете!!!

Back to top button