Хасково

Избори за църковни настоятелства се провеждат в Хасковско

Избори за църковни настоятелства на храмовете се провеждат в Хасковска област и страната. Те се провеждат веднъж на 4 г.

Въпреки че изборът е насрочен за всички храмове от Пловдивската и Старозагорската епархия, между които е поделена областта, вотът по селата най-вероятно ще е следващата седмица. Причината е, че един свещеник отговаря за няколко села и не може да е едновременно навсякъде.

Избори

В избора могат да участват всички български граждани, православни християни, членове на енорията, които имат жива връзка с енорийския храм, клир и живот, навършили 30 години и нелишени от църковни и граждански права. Избирателите се записват предварително при свещеника на съответната църква.

В хасковската църква „Св. Архангел Михаил“ например за участие в изборите са се записали 118 миряни. Кандидатите за църковни настоятели тук са Алексей Волков, Атанаска Колева, Ваня Хъркова, д-р Валя Станчева, Георги Николов, Кирил Киров и Светлана Никова. Гласува се и за Проверителна комисия – Богданка Пинчева, Мария Трендафилова, Наташа Гаргова и София Бакалова.

Избори

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
22.11.2020 21:29 21:29

ОТЕЦ ЗЛАТКО Е ПИЧ. ОБАЧЕ ПИТАЙТЕ ГО ЗАЩО ЦЪРКВАТА Е ЗАМЕНИЛА СЪБОТАТА С НЕДЕЛЯ

Анонимен
Анонимен
22.11.2020 21:31 21:31

Четвърта Божия заповед.

„Помни Съботния ден, за да го светиш; шест дена работи и върши в тях всичките работи; а седмият ден е събота на Господа, Твоя Бог.“

Back to top button