Хасково

306 вече обявиха доходите си след старта на предварително попълнената данъчна декларация

306 души са обявили доходите си с Персонален идентификационен код само за ден след като НАП пусна предварително попълнената данъчна декларация, съобщават от офиса на агенцията в Хасково.

Предварително попълнената данъчна декларация е достъпна от 16 март в Портала за е-услуги на НАП. Хората, които имат ПИК или квалифициран електронен подпис вече имат достъп до въведената информация за получени от тях доходи от трудови правоотношения, граждански договори и хонорари, доходи от наем, при отдаване на имот на юридически лица, доходи за получени субсидии от Държавен фонд „Земеделие“, данни за направените лични вноски за осигурителен стаж при пенсиониране, получени суми от наложени платежи от продажби в интернет и информация за продажба на моторни превозни средства, които са били тяхна собственост повече от 12 месеца. Преди да потвърдят попълнената декларация, е необходимо хората да я прегледат внимателно и ако е необходимо да я допълнят или коригират.

До момента в офиса на НАП в Хасково са подадени 1 907 декларации за доходи, като 946 са изпратени електронно с ПИК. Данъчната кампания за деклариране на доходите, получени през 2020 г. тази година приключва на 5 май заради празниците за Великден.

Хората, които подадат годишните си декларации по електронен път до 31 март ползват отстъпка до 500 лева от данъка за довнасяне. Условието е да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и ако са внесли целия размер на данъка за довнасяне в срок до 31 март.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button