Хасково

Задържаният със 186 пистолета на границата загубил 5 000 евро на хазарт

41-годишният Четин Акуш, който беше задържан със 186 пистолета и 7 475 патрона на ГКПП „Капитан Андреево“, се е съгласил на контрабандата след като загубил 5 000 евро на хазарт.

Това заяви френският гражданин от турски произход пред хасковския съд при разглеждане на мярката му за неотклонение. Мъжът каза обаче, че е знаел само за два пистолета. Той допълни, че си е наел хотел в Харманли, нямало да се укрие и щял да съдейства на разследващите. Акуш посочи, че страда от няколко заболявания, като не можел да провежда терапия в ареста и поиска да бъде освободен срещу парична гаранция.

Както Haskovo.info писа, мъжът беше задържан на граничния пункт на 5 април. Тогава той се опитал да влезе от Турция с празен пътнически микробус на път за Западна Европа. На различни места в колата бяха открити газовите пистолети, преправени в бойни и хилядите патрони. Ако бъде признат за виновен го грози затвор от 3 до 10 г. и глоба от 20 000 до 100 000 лв.

Съдът прие, че мъжът може да се укрие или да извърши друго престъпление, предвид и над 30-те му криминални регистрации и осъждане във Франция. Според магистратите той може да се лекува и в следствения арест, като му наложиха най-тежката мярка „задържане под стража“. Определението може да бъде обжалвано пред Пловдивския апелативен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button