Хасково

Янчо Вутов: Цената на хляба ще се покачва постепенно

Хляб„Повишаването на цената на хляба е неизбежно, защото в страната няма достатъчно качествена пшеница от новата реколта„, заяви за Haskovo.info председателят на Асоциацията на хлебопроизводителите в Хасковско Янчо Вутов

Дъждовете влошиха качеството на зърното, останалата неожъната пшеница не е годна за хляб, каза Вутов и поясни, че ако в началото на жътвата тон хлебна пшеница е бил с изкупна цена 200 лв, сега е 300 лв. и ще се повишава, защото се съобразява с цената на европейската борса в Унгария.До преди месец цената на тон брашно е била 380 лв., сега вече е 540 лв., като до десетина дни ще достигне вероятно и 600 лв. заради лошото качество на зърното, обясни още Вутов. 

От днес вече има промяна в цената на хляба в Кърджали, до десет дни и в Хасково ще има минимално повишение, съобщи Янчо Вутов. Според неговите прогнози по-съществена промяна и евентуално връщане на цените на насъщния в Хасково от преди намалението в началото на юни се очаква през есента. Вероятно то ще стане постепенно с по 10 стотинки на месец.“Увеличението ще е в рамките на разумното и ще е съобразено с кризата, не може в никакъв случай да се говори за спекула“, заяви Вутов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
some one
some one
04.08.2010 19:35 19:35

Колко фирми исползуват хлебна пшеница за производство на хляб?Имат ли сумарно 10 % от общият брой хлебопроизводители, че да се вдига цената на хляба?
Или на принципа и вълкът гладен и агнето изядено се спекулира съвсем тенденциозно.
МАСОВА ПРАКТИКА Е ИСПОЛЗВАНЕТО НА ФУРАЖНА ПШЕНИЦА ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ХЛЯБ, ВДИГАНЕТО НА ЦЕНАТА МУ Е НЕОБОСНОВАНА СПЕКУЛАТИВНА СТЪПКА НА ГРУПА ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ОТ ПО ВИСОКАТА МУ СТОЙНОСТ.

Анонимен
Анонимен
05.08.2010 10:16 10:16

НЕКА ДА СЕ ВДИГА!ВСИЧКО ДА СЕ ВДИГА!НЕКА ДА ОСТАНЕ СЪВСЕМ ГЛАДЕН НАРОДА ТА ДАНО ДА СЕ СЪБУДИ НЯКОИ ДЕН С ОРЪЖИЕ В РЪКА!ИНАЧЕ НЕ СТАВА!

Back to top button