Хасково

Прокуратурата проверява санирането в Хасково по сигнал на комисията „Манолова“

Прокуратурата ще проверява за неправомерно изплатени суми за дейности във връзка с Националната програма за енергийна ефективност в Бургас, Хасково и Пловдив, съобщават от държавното обвинение.

Сигналът е постъпил от парламентарната комисия на Мая Манолова, заедно с още 21. Временната комисия е за установяване на злоупотреби и нарушения при разходването на средства от Министерския съвет, министерствата, държавните органи, държавни предприятия и дружества с повече от 50 на сто държавно участие през последните 10 г.

След приключване на възложения анализ на постъпилите сигнали, те ще бъдат препратени към компетентните прокуратури – Върховна административна прокуратура, Софийска градска прокуратура, Специализирана прокуратура или други териториални структури. На случаен принцип сигналите ще бъдат разпределени на конкретен наблюдаващ прокурор, допълват от държавното обвинение.

По данни на МРРБ към края на 2020 г. в Хасково са въведени в експлоатация 100 санирани жилищни блока. Предстои да бъдат санирани още 10.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Николай
Николай
18.05.2021 16:04 16:04

А какво стана със бл. 33 кв. Орфей. Комисията мина преди години а дейност по блока за санирване няма… Защо…..

Маймунския Кенан от евъртън
Маймунския Кенан от евъртън
18.05.2021 19:39 19:39
Отговор до  Николай

33 блок в Орфей щял да става новият 42 блок.
Тоест ци…ски.
Нямало нужда от саниране.

Анонимен
Анонимен
18.05.2021 20:33 20:33

37 блок също трябва да е саниран…..Саниран на хартия сигурно….Парите отидаха при някой….И така.Това е България!!!!!!

Цв.Лалов
Цв.Лалов
19.05.2021 10:22 10:22

Дано от прокуратурата разследват и мен някой ден ,въпреки че по докумети уж всичко ми е наред.Съмнявам се,имам „силен гръб“,зад мен стоят „силни хора“ дето квото и да правя никога няма да стигна до затвора.
Ще поканя всички в новия хотел за РЕТРО спомен :)
Истината “ е бяла“ :)

Back to top button