Хасково

Изтича валидността на близо 61 000 лични документи в Хасковско

Валидността на 60 698 лични документи изтича през 2021 г. в Хасковска област. Става въпрос за 26 262 лични карти, 18 684 паспорта и 15 752 шофьорски книжки, съобщават от областната дирекция на МВР.

От полицията съветват гражданите да не оставят подмяната на документите си за последния момент. Така ще се избегне струпването на много хора пред Паспортна служба. Личната карта и шофьорската книжка могат да се подменят и преди изтичане срока им на валидност.

Заявления за издаване на документи с обикновена поръчка могат да се подават и в полицейските управления в Димитровград, Харманли, Свиленград, Тополовград и Ивайловград. Там се получават и готовите документи.

На 28 май и 4 юни заявления за лични документи ще се приемат и в полицейския участък в Симеоновград. Заявление за лична карта или паспорт може да се подаде и през портала за електронни административни услуги на МВР: e-uslugi.mvr.bg

Срокът на валидност на шофьорските книжки, който е изтекъл или ще изтече между 1 септември 2020 г. и 30 юни 2021 г. се удължава с 10 месеца, напомнят от МВР.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button