Хасково

Полицаи и рокери с демонстрации в Хасково заради зачестилите катастрофи с мотористи

Полицаи и рокери направиха демонстрации тази сутрин пред ученици в двора на ПГТАТ „Н. Й. Вапцаров“ в Хасково.

Десетки рокери от двата хасковски мотоклуба „Атрокс“ и „Хасково Райдърс“ направиха почетна обиколка, след което показаха майсторско управление на мотоциклет. Инициативата се проведе съвместно с БЧК и СБА.

Началникът на Пътна полиция – Хасково Димо Чобанов заяви, че демонстрациите се провеждат във връзка със зачестилите катастрофи с мотористи, като само за последния месец в региона загинаха двама. Идеята е младежите да видят, че мотористите трябва да се изрядни, да са с каски, да спазват законите и ограниченията по пътищата. Целта на демонстрациите е да се спасят човешки животи. Основната причина за катастрофите е превишената скорост. От КАТ периодично провеждат беседи по пътна безопасност в училищата.

Демонстрации
Ангел Киров

Президентът на мотоклуб „Атрокс“ Ангел Киров отчете, че младите мотористи са по нервни и карат бързо, но пък шофьорите на автомобили не ги броят за участници в движението. Той призова всички участници в движението да карат внимателно и да се пазят взаимно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Пума к Сурат
Пума к Сурат
27.05.2021 13:13 13:13

ЧичАньо, често по-младите са по-нервни от Зобене и Амфети, знаеш ги много добре тия неща, не са прави на гламав!

Анонимен
Анонимен
27.05.2021 18:50 18:50
Отговор до  Пума к Сурат

А най-често е радващо и удовлетворяващо да оплюеш всяка инициатива, пък била тя с цел да предупреди и предпази децата от опасно поведение на пътя…български комплексарски синдром…

Ганьо Балкански
Ганьо Балкански
27.05.2021 20:33 20:33

Иронията е, че точно комплексарите от снимките няма как да научат децата, защото примера които дават в реалния живот е точно обратния!

Георги Георгиев
Георги Георгиев
30.05.2021 17:41 17:41

Абсолютно не е вярно, че шофьорите не броим мотористите за участници в движението. Просто в повечето случай предвид скоростта им не успяваме да ги видим, за да им дадем път.

Back to top button