Спорт

Велопоход за Деня на околната среда в Хасково

Велопоход ще се проведе за Деня на околната среда в Хасково на 2 юни, съобщават от РИОСВ.

Стартът е в 15:45 часа от входа на парк „Кенана“ до язовир „Сивата вода“. Проявата няма състезателен характер и цели да накара младите хора да прекарват част от своето ежедневие на открито сред природата. Организаторите от Екоинспекцията, Обединените ученически общежития и Младежкия център канят всички, които обичат природата и велосипедите.

РИОСВ организира и образователна инициатива „Моята грижа за природата“, в която са поканени да участват всички училища, детски градини, екоклубове и др. на територията на областите Хасково и Кърджали. Целта е у децата от рано да се възпита позитивно отношение и грижа към природата.

Участниците могат да засадят дръвчета, да почистят терен, да се погрижат за цветна леха, да поставят хранилки за птици или да организират различни събития с цел грижа за природата и по-чиста околна среда. Желаещите могат да споделят своя опит и лична грижа в полза на природата чрез кратък текст и до 3 снимки на електронната поща: pr_riosv_hs@abv.bg до 5 юни. Те ще бъдат публикувани във Фейсбук групата за екообразование „Приятели на природата“, а всички участници ще получат грамоти.

„Възстановяване на екосистемите“ е темата на Деня на околната среда – 5 юни през тази година. От този ден стартира и „Десетилетието на ООН за възстановяване на екосистемите“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button