Регион

Военните демонстрираха мощ на учението „Ответен удар“

Завидни умения и зрелищни стрелби по суша и въздух демонстрираха участниците в мащабното военно учение „Ответен удар 21“, което се проведе на полигона „Корен“ край Хасково.

В него участваха близо 800 военнослужещи от Сухопътните войски на България с 210 единици бойна и специализирана техника. Непосредствената авиационна поддръжка се изпълнява със самолети Су-25, вертолети Ми-24 и „АН-Апачи“ от състава на Военновъздушните сили. В учението участват също бойна тактическа група от Гърция, лекопехотен взвод от Румъния и взвод курсанти от НВУ „Васил Левски“.

Темата на тактическото учение е „Настъпление на усилен механизиран батальон от непосредствено съприкосновение“. Основните цели на „Strike Back 21“ са повишаване на оперативната съвместимост и подготовката на формированията за провеждане на отбранителни и настъпателни бойни действия в многонационален формат, както и синхронизиране на действията на щатните и придадените формирования.

Сценарият на учението предвиждаше отблъскване на вклинил се в отбраната ни враг и провеждане на контраатака. След края на демонстрациите президентът и главнокомандващи Румен Радев поздрави участниците в учението и ги похвали за стройната организация, перфектна мотивация и организация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button