Спорт

Историческа титла за баскетболистите на Хасково, Ивайло Тонев с 4 приза

Баскетболистите на Хасково за пръв път в историята си спечелиха Националните финали на Българска баскетболна лига Б група, които се проведоха в спортна зала „Дружба“.

В мача за златото пред многобройните си екзалтирани фенове състезателите на играещия треньор Янко Желев победиха категорично столичния „Спортни таланти“ с 94:74. Ивайло Тонев вкара 29 точки, Динко Христов добави 25 т., Владимир Георгиев завърши с 16, а Виктор Колянов – с 11 т. Бронзовите медали спечели отборът на „Ямбол Б“.

Баскетбол

Ивайло Тонев заслужи призовете за най-добър играч на турнира, най-добър реализатор и баскетболистът с най-много асистенции и откраднати топки. Той се превърна и в любимец на публиката.

В церемонията по награждаването участва и кметът Станислав Дечев. Хасково вече доби право да играе в А група. Щастливият треньор Янко Желев коментира пред Haskovo.info, че ще се търси финансиране от новия сезон Хасково да играе в А група.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
06.06.2021 20:51 20:51

Браво момчета,дано намерим спонсор!

Анонимен
Анонимен
06.06.2021 23:03 23:03

Браво!Само напред да гледате,успехи и за вбъдеще,и много последователи!В Хасково спорта трябва да се развива!

Знам как е
Знам как е
07.06.2021 0:47 0:47

Нема шанс Хасково да намери финансиране, всичко си е като преди,

Back to top button