Хасково

Подвижните секции за хора с увреждания отново в прокуратурата

Сигнал с искане за проверка на подвижните избирателни секции до Окръжна прокуратура – Хасково, МВР, ЦИК и РИК са подали от коалиция „Демократична България Обединение“.

Според описаното в сигнала има огромен риск от контролиран вот. Причина за съмненията е огромният ръст на хората, които са поискали да гласуват с подвижна кутия на миналите избори на 4 април, особено в общините Минерални бани и Стамболово.

Тогава прокуратурата беше сезирана от Районната избирателна комисия след сигнал от ГЕРБ-СДС, но проверката приключи без образуване на досъдебно производство, тъй като не са били открити данни за престъпление.

Съгласно новите правила на тези избори заявяващите желание да гласуват с подвижна кутия не са длъжни да предоставят документ, че имат затруднения, а задължение на общините е по служебен път да изискат такава информация от ТЕЛК или НЕЛК. Част от исканията в сигнала е да се провери дали това е било направено, както и дали всички заявили гласуване в подвижна кутия реално са в България.

От Районната избирателна комисия коментираха пред Haskovo.info, че тази вечер ще разгледат сигнала на свое заседание, но едва ли ще вземат отношение по него, още повече че решенията за образуването на подвижни избирателни секции, които вече са взети, не са обжалвани.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button