Хасково

Военни и пожарникари със съвместни учения за борба с пожари и наводнения в Хасковско – ВИДЕО

Военнослужещи и пожарникари от Хасково, Ямбол и Пловдив проведоха съвместни учения, съобщават от 2 механизирана бригада. Занятията бяха в гарнизон Хасково.

В първите дни имаше лекции за същността на процеса на горене и отделящите се опасни вещества, мерките за защита при гасене, лични предпазни средства, методи за потушаване на пожари. На учебен център „Добрич“ се проведе учение по гасене на полски пожари и направата на противопожарни просеки.

Учение

В района на язовир „Тракиец“ до село Николово се проигра овладяването на последствията от наводнени. За пръв път военните участваха в тренировки по изграждане на диги от надуваеми бариери и въздушно разузнаване с мултикоптер. Те изпълниха задачи по издирване и спасяване на хора и животни от наводнени територии и обекти, извличане на аварирала лодка и издирване на хора от водолази.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button