Регион

Граничен полицай откри шестима иракчани в тайник на пода на микробус

Граничен полицай е открил шестима нелегални мигранти в тайник на пода на микробус на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от МВР.

Пътническият бус с водач 50-годишен турски гражданин пристигнал снощи около 22 часа на пункта за влизане в страната. Дежурният граничен полицай забелязал изкуствено сложена преграда в средата на багажното отделение. На пода между седалките в микробуса, под мокет и гумена настилка, той открил капак на тайник, а в тайника – шестима мъже без документи. Те заявили пред разследващия полицай, че са от Ирак.

Бежанци

Водачът и нелегалните имигранти са задържани. В ГПУ-Свиленград е образувано бързо производство за каналджийство срещу шофьора и бързи производства за незаконно влизане в страната срещу укритите чужденци.

От прокуратурата допълват, че днес водачът е обвинен и е задържан до 72 часа. Той бил ангажиран от каналджия в Турция, за да откара нелегално иракчаните до държава в Западна Европа срещу заплащане. За целта той лично ги укрил в тайник в микробуса.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button