Регион

Благородно: Дете намери и върна чанта с 10 000 лева в Симеоновград

11-годишният Ангел от Симеоновград се превърна в истински ангел за семейство от Симеоновград, след като им върна изгубените спестявания от дълъг труд в Германия.

Случката е от началото на седмицата. Тогава момчето излиза от дома си и на метри от вратата открива чанта. Взима я и я носи на баба си. Вътре откриват огромна сума от над 10 000 лева и документи. Така разбират адреса на собствениците.

Върнати париПарите са на Ели и Стальо, които от години работят в чужбина. Върнали се в България, за да направят ремонт на къщата си. Вече били в Харманли, за да си купуват мебели, когато разбрали, че парите ги няма.
Взимахме детето от детската градина и явно при самото слизане от колата чантата е паднала, разказва Ели.

Двамата с мъжа й веднага се върнали на място, за да търсят изгубеното. Тогава Ангел ги вижда и ги пита дали те са изгубили нещо. Разпознава ги и им връща чантата с парите и документите.

Върнати париНямам думи за тази постъпка, респект и към родителите, и бабата и дядото, че са възпитали това е прекрасно дете, казва Стальо. Благодарим им от сърце, защото това беше един голям труд месеци наред в чужбина, допълва и съпругата му.

А Ангел дори и за момент не се е замислил, че може да не върне парите. Казва, че отново би постъпил по същия начин.

5 коментара

  1. Дадаха ли 10% от сумата като благодарност,?? Щото можеше и нищо да не получат!

  2. Живо и здраво да е детето и дано доброто, което е направило да му се върне многократно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button