Регион

Депутати обиколиха бежански центрове в Хасковско

След като в неделя от партия „Възраждане“ организираха протест пред бежанския център в Харманли, днес депутати от ГЕРБ посетиха центровете за мигранти в Града на Белоногата и в Любимец.

И в двата случая мотивите бяха обяснени със зачестили сигнали от граждани. На протеста си от „Възраждане“ поискаха въвеждане на вечерен час на настанените в центъра и затягане на пропускателния режим. Причината е, че имало мигранти, които нарушавали обществения ред.

Днес депутатите от ГЕРБ Христо Гаджев и Александър Иванов заедно с ръководството на община Харманли и съмишленици се появиха пред портала на бежанския център. Те заявиха, че са получили множество сигнали за засилен бежански поток в района на Харманли. От ГЕРБ са поискали изслушване на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, за да каже дали има увеличаване на миграционния натиск в момента.

От ръководството на центъра обясниха на двамата депутати, че сега там са настанени около 500 мигранти, което въпреки че е значително повишаване в сравнение с преди няколко месеца, е далеч от достигане на максималния капацитет.

След това двамата народни представители отидоха и до Специалния дом за временно настаняване на чужденци в Любимец.

Депутати

6 коментара

  1. Политически пр чрез заиграване с чувствителни теми. Прости политици търсят прости избиратели.

  2. тиквун се обади на геврекаджията и пусна малко мангасари, да става калабалък, та да го върнем на власт,смешник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button