Хасково

Шофьори искат бързи зарядни станции за електромобили в Хасково

За липсата на бърза зарядна станция за електромобили в Хасково се оплакаха пред Haskovo.info шофьори.

В града има две зарядни станции, които обаче са бавни и зареждането на батериите на колите от тях отнемало около 3 часа, докато при по-бързите това ставало за 30 минути. Зарядните станции се намират до сградата на НАП и в представителството на KIA.

Иван Иванов има електрически автомобил, който използва за такси. Той разказва, че в региона в момента има само една бърза зарядна станция, която се намира в Димитровград. Там има и втора, но от по-бавните.

Това било твърде малко за областта. По думите на шофьора няма регулация за подобен вид станции и изграждането им засега е свързано с бюрократични спънки. Иначе на магистралата за морето на всеки 70 км имало по една бърза зарядна станция, което Иванов определя като стъпка в правилната посока.

От общинската данъчна дирекция съобщиха за Haskovo.info, че електрическите автомобили в Хасково са по-малко от 10. Очакванията са обаче през следващите години те да се увеличават. В същото време много от пътуващите през града туристи и гастарбайтери също използват електрически автомобили и се усеща липсата на зарядни станции.

По последни данни в момента в България има между 2 500 и 3 000 електромобила, а конвенционалните са 3.8 млн. Зарядните станции са близо 300, като се приема, че ще са достатъчно ако са 10 пъти повече.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
x_X
x_X
27.07.2021 16:41 16:41

хаха, тия ме убиха. в хасково средната заплата е 500 лв. тия искат модерни технологии. който може да си позволи такава кола, си е направил сметката (с изглед да зарежда в димитровград, у дома, етц.)

когато масово хасковлии почнат да купуват подобни коли, тогава ще е редно да се изгради подобна публична инфраструктура. това ще е най-рано в края на десетилетието, с доста условности. в момента и 2 бавни станции са много.

да не слагаме каруцата пред коня, а

Пейо
Пейо
28.07.2021 9:17 9:17

В Хасково е добре на първо време да имаме вода и нормални пътища, а след това ще ги стигнем Американците.

John
John
28.07.2021 9:33 9:33

тоя мангал има пари за тесла, ама пари да я зареди няма, ние да му плащаме, че и зарядни да строим!

Мунчо
Мунчо
28.07.2021 10:50 10:50

В Хасково имало 10 електромобила. Ако се има предвид цялата област, то 3 от тях са в димитровградското село Брод и редовно се зареждат на собствена зарядна станция към месопреработвателния цех. Така че остават 7 бройки, за които както разбрахме в Хасково има 2 бавни станции и в Димитровград има 1 бърза и една бавнна станция. Значи проблем няма.

Back to top button