Регион

Димитровград иска отлагане на продажбата на ВиК

За отлагане на вливането на ВиК – Димитровград към Хасково, за което общината трябва да получи 552 000 лв., се обяви димитровградският общински съвет.

Местните парламентаристи гласуваха представителят на общината в утрешното общото събрание на съдружниците във ВиК – Димитровград Юлиян Семерджиев да предложи отлагане за следващо събрание на точките, отнасящите за продажбата. Съветниците приеха годишния финансов отчет и годишния доклад за дейността на дружеството за 2020 г.

Кметът Иво Димов заяви на сесията, че ВиК е изправено до стената. Според него ситуацията е патова и с тази цена на водата ВиК след 2 месеца ще блокира и няма да може да плаща заплати и сметките си за ток. Дори да се направи опит Димитровград да излезе от Асоциацията по ВиК, държавата няма да позволи, защото има мажоритарен дял в дружеството, коментира още Димов, на когото му предстоят срещи в София по проблема.

Haskovo.info припомня, че вчера народният представител Катя Панева обяви, че ще бъдат внесени законови промени, които да позволят различните общини във всяка област да имат различна цена на водата. Причината е разликата в цените в Хасково и Димитровград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Иван Минков
Иван Минков
30.07.2021 9:57 9:57

Държавата имала мажоритарен дял, а оставила на кмета да решава, ако я имаше „държавата“ в лицето на министерството, отдавна да беше увеличила капитала на дружеството с примерно 20 милиона, правейки дяла на общината миноритарен и оттам да направи необходимото, калинки се плющат навсякъде!

Back to top button