Любопитно

Сладката жълта диня от село Манастир се превръща в хита на лятото

Сладката жълта диня, произведена в хасковското село Манастир, се превръща в хита на лятото.

39-годишният Орхан Халил произвежда екзотичната диня за първа година и е много доволен. Майсторът на дините, както е известен в района, разказа пред Haskovo.info, че жълтата диня е по-махната и се отглежда по-трудно, но за сметка на това е много вкусна. Тя била предпочитана и от бременни жени, които по неговите думи я „сънували“. По негови наблюдения жълта диня се произвеждала на не много места в страната.

Диня
Орхан Халил

От 3 г. Халил гледа още и дини без семки. Земеделецът има и богата реколта от едри дини, като цената им е като миналогодишната 50 – 60 ст. за килограм. Продават се на входа на Манастир и на три маси на зеленчуковия пазар в Хасково. Казва, че реколтата е добра, защото е вложил голямо старание. Иначе заради сушата помпите за напояване работят почти непрекъснато.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button