Регион

Площадка за строителни отпадъци откриха в Свиленград

Площадка за временно съхранение на строителни отпадъци беше открита днес в Свиленград от кмета арх. Анастас Карчев, съобщават от общината.

Тя се намира в бившата Асфалтова база – общински имот, чиято собственост бе възстановена от Министерство на земеделието за нуждите на общината за изграждане на площадка за третиране на строителни отпадъци. „С обособяването на тази площадка искаме да ограничим и постепенно да премахнем нерегламентираните сметища в общината“, заяви кметът. Той е имал среща с представители на строителните фирми, които одобрили идеята и заявили, че ще спазват определените изисквания за депониране на строителни отпадъци. На по-късен етап се предвижда още да се улеснят гражданите и фирмите, като се предоставят специални съдове за строителни отпадъци на самите строителни обекти.

Свиленград

Основният поток отпадъци към площадката е от строителни обекти, от разрушаване на сгради и извършване на ремонтни дейности. Строителните отпадъци се измерват с електронен кантар. Със специална трошаща машина ще се рециклират и готовата фракция ще се влага отново в строителството, приоритетно в общински обекти.

Свиленград

Таксата за ползване на площадката е 8 лева на тон строителен отпадък. За домакинства и физически лица, които депонират до 1 тон отпадък, предстои да се въведе безплатно ползване.

На новия обект са открити 3 работни места, каза ръководителят на Общинското предприятие „Благоустрояване и озеленяване“ Иван Атанасов. Поставено е видеонаблюдение. Работното време на площадката е всеки ден, включително събота и неделя, от 8 до 20 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button