Регион

Пуснаха движението по магистралата от Капитан Андреево до пътен възел „Ново село“

Пуснато е движението в ремонтирания 5-километров участък на автомагистрала „Марица“ в участъка от ГКПП „Капитан Андреево“ до пътен възел „Ново село“, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Със завършването на ремонтните работи трафикът от Капитан Андреево към София ще преминава по обновено трасе. Положена е нова асфалтобетонова настилка, ограничителни системи, знаци и маркировка.

Магистрала

Ремонтирани са 5 големи съоръжения – пътен възел „Свиленград“, мостът над река Канаклийска, надлез над републиканския път Свиленград – Щит – Маточина, както и два селскостопански подлеза. Обновени са пътните плочи, хидроизолацията, дилатационните фуги и тротоарните конзоли на съоръженията. Продължават довършителни работи по долното строене, без да се възпрепятства транзитния трафик.

През миналата година бяха укрепени и три високи насипа в участъка между 99-ти и 101-ви км. Положена е геомрежа, нова настилка, мантинели и маркировка, допълват от АПИ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button