Спорт

Откриха официално възпоменателната плоча на Антонио Кръстев в зала „Дружба“

Възпоменателната плоча на заслужилия майстор на спорта Антонио Кръстев беше официално открита днес в хасковската спортна зала „Дружба“.

Както Haskovo.info писа, тя беше монтирана на 2 август над входа на обновената зала по вдигане на тежести. В откриването участваха кметът Станислав Дечев със своите заместници Мария Вълчева и Динко Тенев, приятели и съотборници на Антонио Кръстев. Иван Колешев каза за него, че е щангист с невероятни постижения и слава. Кръстев е започнал бляскавата си кариера в тази зала, а негов личен треньор е бил Слав Славов. Той е постигнал големите успехи в много трудна обстановка с голяма дисциплина и амбиция. Казвал е, че за децата е много важно да имат личен пример. По тази причина приятелите му поставят плочата над входа на залата, където тренират младите хасковски таланти. Тя е изработена безвъзмездно от бившия щангист Георги Делчев. В Хасково пристигнаха и съотборниците на Кръстев от националния отбор – олимпийският шампион Севдалин Маринов и световният шампион Стефан Топуров.

Плоча

Haskovo.info припомня, че плочата беше поставена след решение на общинския съвет през октомври миналата година. Това стана по искане на инициативен комитет за поставянето на плочата с името и постиженията на Кръстев, който загина в автомобилна катастрофа през юли 2020 г. в САЩ. В инициативния комитет са Неделчо Колев – президент на федерацията по вдигане на тежести, Живко Архондев – председател на хасковския клуб, Виктор Миланов, Станимир Милев, Димчо Петров, Стойчо Назъров, Иван Колешев – съотборници, приятели на Антонио Кръстев и радетели на спорта вдигане на тежести.

Антонио Кръстев е двукратен световен и двукратен европейски шампион. Той подобрява пет световни рекорда в изхвърлянето и един в двубоя.

Монтираха възпоменателна плоча на Антонио Кръстев в зала „Дружба“

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button