Хасково

Разчистиха съборената спирка на бул. „България“, търсят пари от застраховател за нова

Съборената от шофьор спирка на булевард „България“ в Хасково ще бъде подменена с нова, а щетите ще бъдат платени от застрахователя на шофьора, който я събори, съобщиха за Haskovo.info от Община Хасково.

Кола помете автобусна спирка и бариера в Хасково

При инцидент вчера сутринта кола се удари в спирката, портала на училищата и два метални стълба. От полицията уточниха, че пострадали при катастрофата няма, а шофьорът не е бил пиян.

Комисия от Община Хасково е направила оглед на мястото, а служители са разчистили остатъците от спирката. Предстои щетите да бъдат детайлно описани, а обезщетение кметството ще търси от застрахователя на виновния водач. Спирката ще бъде възстановена.

По повод лошото състояние на част от автобусните спирки в града от Община Хасково коментираха, че поетапно се подменят тези, които са най-стари и в най-лошо състояние.

На този етап обаче не е изготвена цялостна концепция за спирките на градския транспорт в града. Причината е, че част от тези места са дадени за ползване на фалиралата компания „Лафка“, но те са платени до 2024 година и дотогава по силата на договора общината не може да прави нищо с тях.

СпиркаОт кметството дадоха пример със спирката на бул. „България“ срещу комплекс „21 век“, която преди години беше изместена от мястото си на няколко метра по булеварда и в момента създава предпоставки за транспортни проблеми. Няколко пъти е обсъждано на комисия връщането й на мястото, където има разширение специално за спирка, но това може да стане на по-късен етап, обясниха от пресслужбата на Община Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Застраховател
Застраховател
16.08.2021 12:51 12:51

Ще ми търсите хуя за кадем.

Ема
Ема
16.08.2021 13:31 13:31

Е, как така договор с фалирала фирма Лафка не може да се счита за нищожен? Юристи има ли в тази хасковска Община? Все едно от умрял писмо..

ШОФЬОР
ШОФЬОР
16.08.2021 13:53 13:53

ха познайте кои е шофъора и с каква кола е бил?????

МВР Хасково
МВР Хасково
16.08.2021 13:56 13:56
Отговор до  ШОФЬОР

Кое е шофьора ?
Наистина ,много интересно , защо МРВ го крият ?

Back to top button