Хасково

Всички болници в Хасковска област вече приемат пациенти с COVID-19

Всички болници в Хасковска област вече са разкрили легла за COVID-болни и приемат пациенти, съобщиха за Haskovo.info от Регионалната здравна инспекция. Към момента над 90 са болните с коронавирус, настанени в лечебни заведения.

Разкритите легла във всичките 6 болници в региона за пациенти с COVID-19 са 160. От тях най-много – 77 са в МБАЛ – Хасково. В другите две лечебни заведения в Хасково, където се приемат болни с коронавирус има общо 25 легла – 14 в Белодробната болница в Болярово и 11 в МБАЛ „Хигия“.

24 са леглата в болница „Св. Екатерина“ в Димитровград, 20 в МБАЛ – Харманли, 14 в МБАЛ – Свиленград.

Към момента почти половината от леглата все още не са заети, но с темпа на нарастване на случаите вероятно до дни ще се наложи разкриването на нови легла в лечебните заведения, коментираха от РЗИ. При последната вълна преди месеци в региона имаше общо 320 легла за пациенти с COVID-19.

По повод установеното огнище на зараза в бежанския център в Любимец от РЗИ са разпоредили нови противоепидемични мерки, които включват цялостна дезинфекция и изолирането на положителните за COVID-19. На място има медици от МВР болница, които отговарят за мигрантите. Двамата, които първи дадоха положителен резултат, вече са изписани от болница и са в добро състояние. От новите 19 случаи няма хора в болница.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
az
az
18.08.2021 14:37 14:37

В Хасковските болници освен да идеш да умреш като куче не знам какво друго могат да направят…

Back to top button