Хасково

Обявяват конкурси за управители на общинските болници и ДКЦ I в Хасково

Докладни за откриване на процедури за провеждане на 4 конкурса за избор на управители внася за сесията на хасковския общински съвет през август кметът Станислав Дечев.

Предстои обявяването на конкурси за управители на Центъра за психично здраве, Диагностично-консултативен център 1, Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания и Специализираната болница за активно лечение по онкология. Документите се подават в кметството в 30-дневен срок от публикуване на решението в местен вестник.

Допуснатите до конкурсите кандидати трябва да представят програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период. Предвидено е и събеседване.

Предстои определяне на конкурсната комисия. Председател ще е представител на общината, какъвто ще е и секретарят, който трябва да е правоспособен юрист. Членове ще са представител на РЗИ и по двама общински съветници.

За сесията се предлага и Приемане на годишния счетоводен отчет за 2020 г. на Тролейбусен транспорт. Haskovo.info припомня, че на юлската сесия той беше оттеглен от вносителя Станислав Дечев. Преди това общински съветници посочиха, че отчетът е пълен с грешки и поискаха той да бъде поправен и внесен за разглеждане на следваща сесия на общинския съвет. Към края на миналата година Тролейбусен транспорт е на печалба в размер на 15 000 лв.

Забележки имаше към отчетите и на други търговски дружества, но всички бяха приети с предложението на постоянните комисии техните управители да не бъдат освобождавани от отговорност.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button