Регион

Зачестяват инцидентите с туристи в Минерални бани

В последните седмици са зачестили инцидентите с туристи в община Минерални бани, предупреждават от кметството.

Жегите карат много хора да търсят прохлада в планината. Много от туристите обаче нямали планинарска подготовка и били с неподходяща екипировка, допълват от общината. Най-често хората се изгубвали в планината. Причината за това била, че тръгвали късно, закъснявали с преходите и замръквали в планината, където става студено. В същото време те не носят осветление. Неподходящата екипировка пък води до контузии. Всичко това налагало организирането на групи, които да търсят изгубените туристи, посочват от общината.

В планината на територията на общината има изградени над 50 км пътеки, които водят към мегалитни паметници, природни забележителности и красиви гледки. „Ако изпаднете в кризисна ситуация, подайте сигнал за помощ на телефон 112 и изпратете есемес с вашите координати“, допълват от кметството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хохохо
Хохохо
22.08.2021 20:39 20:39

Тя една планина, че и да се загубят. Думи нямям

Nemesis
Nemesis
22.08.2021 23:25 23:25

Оставете Родопите на мира и отидете на морето. Тикви !

Back to top button