Любопитно

Хасковска певица ще участва в конкурса „Пирин фолк“

Певицата Йорданка Велева от Хасково ще участва в Конкурса за изпълнителско изкуство на „Пирин фолк“, който ще се проведе от 27 до 29 август в Сандански, съобщават организаторите.

Йорданка Велева завършва средното си образование в музикална паралелка в СОУ „Васил Левски“ в Димитровград със специалност Народно пеене с преподавател Милена Кондева. От 1995 г. до 2004 г. е хористка и солистка в Представителен ансамбъл за народни песни и танци „Китна Тракия “ в Хасково. През годините има музикални участия и турнета в страната, както и в Гърция, Италия, Турция. Награждавана е многократно с грамоти и спечелени първи и втори места. Завършва Счетоводство във Варненския свободен университет.

Сега пее в Женския народен хор „Зора-Зорница“ в Хасково с ръководител Иванка Топузова. През последните 3 години хорът е печелил много първи награди в страната и чужбина.

На „Пирин Фолк“ Йорданка Велева ще се представи с песента „Писано ли е“ (музика и текст: Росица Узунова, аранжимент: Тони Стевановски).

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Яяя
Яяя
22.08.2021 20:45 20:45

Успех момиче!

Back to top button