Хасково

5 деца с COVID-19 се лекуват в МБАЛ – Хасково

5 деца на възраст между 10 и 15 г. с COVID-19 се лекуват в МБАЛ -Хасково, съобщи за Haskovo.info изпълнителният директор на болницата д-р Георги Гелов. Те са в добро състояние и са настанени в боксове на първия етаж в Детско отделение, където има още едно свободно легло за дете с коронавирус.

В болницата обаче няма условия за детска реанимация. Към тази сутрин пациентите с COVID-19 в МБАЛ – Хасково са били 75, като има такива, които се изписват и други се приемат.

Проблемът с повечето млади хора с COVID-19, които имат нужда от болнично лечение е бил поставен и на заседание на областния кризисен щаб. Средната възраст на настанените в хасковската болница е между 40 и 50 г. Над 90% от разкритите легла в МБАЛ – Хасково са заети, съобщават от областна администрация.

На заседанието е бил обсъден контролът, който ще се осъществява по време на обществените мероприятия по повод предстоящите празници в част от общините в Хасковска област. Представителите на общинските администрации са заявали, че са редуцирали празничните си програми и повечето събития ще бъдат на открито. От РЗИ – Хасково са поискали да бъде засилен контролът за спазване на въведените противоепидемични мерки предимно по пазарите и обществения транспорт. На общините е предложено да подават информация за рискови обекти, които да бъдат проверявани съвместно от служители на здравната инспекция, полицията и Агенцията по храните.

Кметът на Харманли Мария Киркова е изразила притеснението си, че големи групи мигранти от бежанския център се придвижват в града без да спазват противоепидемичните мерки. Заместник-областният управител Виолета Желева е предложила да се инициира среща с представители на Държавната агенция за бежанците, където да се постави темата и да се дискутират последващи мерки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Каунь Дере
Каунь Дере
24.08.2021 19:21 19:21

Ти за какво си кметица ма, организирайте се с полицията и контролирайте мигрантите из града.
Само с прибиране на рушвети не става.

Back to top button