Регион

Намериха златни бижута за 153 000 лв. в камион на границата

Контрабандни златни накити за 152 800 лв. са открити при проверка на камион на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от прокуратурата.

Товарният автомобил с водач турски гражданин е пристигнал вчера на пункта на път от Турция за Великобритания, натоварен с групажна стока.

По метода „анализ на риска“ превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка. Във фабрична кухина в шофьорската кабина са открити недекларирани 203 пръстена, 52 медальона, 10 гривни и 10 колиета. Според експертизата на вещото лице откритите бижутерийни изделия с общо тегло 1 910 грама са от 14-каратово злато и са на обща стойност 152 800 лева.

Контрабандните златни накити и товарният автомобил са били задържани. По разпореждане на Окръжна прокуратура – Хасково водачът на автомобила с инициали М. А. на 46 г. е привлечен към наказателна отговорност. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5 000 лева, като му е наложена забрана за напукане на страната.

Хасковската окръжна прокуратура е привлякла като обвиняем и 48-годишен български гражданин за това, че на 8 юли през „Капитан Андреево“ с камион е пренесъл от Турция в България 33 000 кутии лекарства на стойност 270 600 лв.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button