Хасково

Безработни извиха опашки на трудова борса в Хасково

Десетки безработни извиха опашки пред Бюрото по труда в Хасково, където се провежда обща трудова борса. Тя започна в 11 часа и ще продължи около час и половина. Безработните се редяха на опашки, за да се запишат за участие в борсата.

Очакваха се 11 работодатели, като някои не бяха пристигнали за нейното начало. Предлагаха се работни места за стругар, шлосери, заварчик, монтажист на метални изделия, машинен оператор, монтажист на кабели, хладилен техник, товарач, складов работник, оператори в производството, шивачи, машинен инженер, невъоръжена охрана, сервитьори, сладкари, кредитен консултант, кадрови войници. След обявяване на списъка със свободните работни места някои от безработните коментираха пред Haskovo.info, че те не са за тях и се канеха да си тръгнат.

Безработни

По последна информация регистрираните безработни в Хасковска област са 5 509. Безработните над 50 г. са 2 319 – 41.1% от общо регистрираните. Младежите до 29 г. са 596, като делът им е 10.8%, а висшистите са 649, или 11.8%. Регистрираните продължително безработни с престой в бюрото по труда над 1 г. са 904 и са 16.4%.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Иван Иванов
Иван Иванов
09.09.2021 17:15 17:15

A за лекари места има ли? И ако има къде са? Защото всички казват, че има дефицит на лекари, а няма свободни места. Къде е истината? МЗ да вземе и да провери.

ррр
ррр
10.09.2021 9:20 9:20

на който не им се работи

Back to top button