Хасково

1.4 млн. лв. от длъжници събраха публичните изпълнители на НАП в Хасковско

1.4 млн. лв. от длъжници са събрали от началото на годината публичните изпълнители чрез автоматизираната система на НАП за уведомяване преди плащане от държавата към частни субекти, съобщават от хасковския офис на агенцията.

Системата изисква преди всяко плащане от държавен или общински орган към изпълнител на обществена поръчка или друг получател на обществени ресурси, да се провери дали дружеството има неплатени данъци, осигуровки или други публични задължения към фиска. Ако има такива, публичен изпълнител на НАП може да използва цялата или част от сумата на обществения ресурс, за да погаси дълговете на фирмата към бюджета.

В цялата страна сумата възлиза на 162 млн. лв. От началото на годината досега в специализирания софтуер на системата са обработени 350 000 заявки за плащане от държавата към частни субекти, като в 25 000 случая получателите на обществен ресурс са се оказали длъжници към фиска.

Над 96% от всички новодекларирани за внасяне данъци и осигуровки в края на лятото са били погасени – в срок или след предприемане на мерки за събирането им.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button