Регион

Модернизират още 5 детски градини в Димитровград

Продължава модернизирането на детските градини в Димитровград, съобщават от общината.

Ремонтните дейности са насочени към освежаване на занимални, спални и подмяна на оборудване в кухните. През тази година са обхванати нови пет градини, в които са сменени легла, гардеробчета и шкафчета, както и подовите покрития на помещенията. От новите придобивки в тези градини ще се възползват 324 деца. 80 000 лв. са отделени от общинския бюджет за обновяването на мебелите и още 40 000 лв. са вложени за подмяна на оборудване за кухните – печки, пекарни, хладилници и други.

Детска градина

1 400 деца се обучават и възпитават в 7 детски градини, разположени в 18 сгради на територията на община Димитровград. Менюто за децата е единно за всички, но храната се приготвя на място във детската градина. Две са детските кухни в Димитровград, които обслужват 120 деца с приготвена здравословно храна за най-малките.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button