Хасково

Любен Балтаджиев спечели бронзов медал на Балканиадата по математика

Хасковлията Любен Балтаджиев спечели бронзов медал на 38-та Балканска олимпиада по математика. Тази година Любен се дипломира от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“.

Състезанието се проведе дистанционно и приключи днес. Виртуален домакин бе Кипър, а нашите олимпийци се състезаваха на място в Националния център за повишаване квалификацията на педагогическите специалисти към МОН в Банкя. В Балканиадата участваха 11 държави от Полуострова, както и още 7 държави гости.

ПМГ
Любен Балтаджиев

България традиционно се представя силно, като тази година отново всеки участник спечели медал. За втора поредна година страната ни се нарежда на челно място в отборното класиране, този път заемайки втората позиция. Със своите 153 т. сме веднага след първенците от Румъния, като в класирането преди България е Италия, която обаче е неофициален участник във формата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button