Любопитно

Кола на Джеймс Бонд спечели ретропарада, показаха най-богатата колекция от български цигари

Sunbeam от 1967 г. собственост на Бирджан Кадир от Димитровград беше класиран на първо място на изложението за ретроавтомобили за празника на Хасково.

Това е една от първите коли на Джеймс Бонд и първата регистрирана в България, разказа пред Haskovo.info собственикът й, който е реставрирал автомобила в продължение на 7 г. Той участва за пръв път на ретропарад. Второто място спечели румънецът Николай Тудор с Дачия 1300, а трета е Елена Вълчева с Аутоюнион.

Купата на кмета Станислав Дечев отиде при Теодор Станчев за DeSoto Six от 1928 г. Наградата на публиката пък е за хасковлията Евтим Евтимов и неговата Мазда MX5, която притежава от 8 г. и участва за втори път.

На изложението на площад „Свобода“ имаше над 60 участника.

Изложение
Най-богатата колекция от български цигари

Димитър Георгиев от Силистра пък показа за пръв път в Хасково своята колекция от над 800 марки български цигари. Това е и най-богатата подобна колекция. Тя е събрана през последните 8 г. Най-старите цигари са на Тютюневата фабрика „Токалиевъ&Леви“ от Шумен от 1901 г. Сред най-старите са и на „Братя Пулеви“ от Хасково от 1906 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button