Хасково

Вече издават шофьорска книжка с ускорена услуга до 3 дни

От началото на септември има нова ускорена услуга, с която се издават шофьорски книжки до 3 работни дни, съобщават от Областната дирекция на МВР. Заявленията се подават в КАТ – Хасково.

Изрично условие за подаване на заявление с ускорена услуга е да се подменя шофьорската книжка поради: изтичането на срока на валидност, при вече изтекъл срок на валидност, при промяна в данните на водача, отнасящи се до смяна на фамилия и транслитерация, както и при издаване на дубликат. Дължимата такса за ускорената услуга е 75 лева за хора на възраст от 18 до 58 години и 33 лева за граждани от 58 до 70 години.

Остава и бързата услуга за издаване на СУМПС със срок за изпълнение до 10 дни и такса – 50 лв. за хора до 58 г. и 22 лв. за тези над 58-годишна възраст.

Друго облекчение, отнасящо се до шофьорските книжки е, че заявления могат да се подават и в Паспортна служба, но само с обикновена поръчка. При подмяна на книжката в случаите – изтичане на срока на валидност, при вече изтекъл срок на валидност, при промяна в данните на водача, отнасящи се до смяна на постоянния адрес от едно населено място в друго населено място, или на фамилия и транслитерация, както и при издаване на дубликат, заявлението може да се подаде и в районните полицейски управления в Хасковска област.

Чуждестранно СУМПС се подменя с българско при обикновена услуга в срок до 30 дни от приемането на заявлението, което се подава само в звена Пътна полиция при областната дирекция на МВР.

При подаване на заявлението може да се посочи желание да се получи готовото свидетелство за управление на МПС в районно управление, звеното „Български документи за самоличност“ или звеното „Пътна полиция“ по постоянен адрес.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button