Любопитно

Играят хасковски спектакъл на „Сцена на кръстопът“ в Пловдив

Спектакълът на хасковския театър „Иван Димов“ – „Не е за телефон“ с Христо Шопов, ще бъде част от юбилейното 25-то издание на театралния фестивал „Сцена на кръстопът“ в Пловдив. Комедията от Елин Рахнев и Лиза Шопова ще се играе на 20 септември в Камерната зала на Драматичен театър – Пловдив.

За своя четвъртвековен юбилей фестивалът е подготвил богата програма. Мотото му тази година е „Театъра Надеждата“. Откриването бе с премиерата на „Укротяване на опърничавата“ от Уилям Шекспир на Пловдивския драматичен театър, с режисьор Стайко Мурджев.

Общо 18 са спектаклите, които са селектирани в програмата на фестивала. Сред тях са „Боклук“ на Елена Телбис – носител на две награди Икар и три награди Аскеер за тази година, „Плач на ангел“, донесъл Аскеер на Христо Мутафчиев за главна мъжка роля, „Портокалова кожа“ – Аскеер за изгряваща звезда, сценография и музика, както и „Шекспирин по време на пандемия“, донесъл Аскеер на Светлана Янчева за ролята на режисьорката, допълват от хасковския театър.

Комедията „Не е за телефон“ с Христо Шопов имаше премиера по време на фестивала „Театър, обичам те“ през юни. Хасковската публика може да гледа популярния актьор отново на 12 октомври на сцената на театър „Иван Димов“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button