Хасково

Проверяват 62 фирми в Хасковско заради нелогично високи касови наличности

Националната агенция за приходите извършва проверки на място в 62 фирми на територията на Хасковска област заради нелогично високи касови наличности.

В цялата страна са проверявани над 2 100 дружества. В годишните си финансови отчети за 2019 г. те са посочили, че държат в брой над 100 000 лева. Данъчните инспектори преброяват, описват и сравняват сумите в касите с наличностите, вписани в счетоводните отчети. Само при 271 от фирмите в страната проверяващите са установили несъответствие за близо 216 млн. лв., съобщават още от НАП.

Наред с контролната кампания на място, общо 11 588 рискови дружества в страната са получили електронни писма или обаждане от Информационния център на НАП. По този начин приходната агенция насърчава фирмите доброволно да прегледат отново счетоводните си документи и да направят корекции в годишните си финансови отчети, в случай че не всички суми са действително налични в касите им.
Много от дружествата, допуснали технически грешки, са се възползвали от предоставената им възможност, като са коригирали сами данните и са подали счетоводните си отчети отново.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button