Регион

Задържаха трима от Хасковско със 7 мигранти на магистрала „Тракия“

7 нелегални мигранти и трима мъже от Хасковско са задържани от пътни полицаи и жандармеристи на автомагистрала „Тракия“, съобщават от областната дирекция на МВР в Пазарджик.

В района на 83-ти километър екип на „Магистрална полиция“ е спрял за проверка миниван Опел, управляван от 24-годишен мъж от село Спахиево, община Минерални бани. В колата пътували седем чужденци без документи.

Почти по същото време автопатрул на жандармерията, който подпомагал работата на пътните полицаи, спрял в района на 69-ти километър лек автомобил Тойота, в който пътували 29-годишен мъж от село Минерални бани и негов 30-годишен приятел от Хасково. Двамата били съпричастни към транспортирането на чужденците в посока София, като изпълнявали ролята на „отцепка“.

Мигрантите са предадени на служители от група „Миграция“ при ОДМВР-Пазарджик. Те са установили, че в групата са шестима сирийци и един афганистанец. Седмината са транспортирани и настанени в дом за временно настаняване на чужденци към Дирекция „Миграция“. Тримата българи са задържани в ареста за срок от 24 часа, а автомобилите иззети.

Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button