Хасково

Недостиг на дърва за огрев в Хасково, очакват ново поскъпване

Има недостиг на дървата за огрев в Хасково. Доставките са почти ежедневни, но на малки и скъпи количества, коментираха пред Haskovo.info търговци.

В същото време има списъци с чакащи за дърва хора. Заявките са много, дървата се изчерпват, а цената им расте. В началото на сезона тон дърва за огрев в Хасково беше 160 лв. След това започна да поскъпва и през септември вече стана 190 лв. за тон с безплатен транспорт. В съвсем скоро време се очаква да удари 200 лв., на каквато цена вече имало продажби в Хасково.

Дърва

Според търговците причината е във войната между няколко от големите заводи в страта, използващи дървесина. В резултат на това се стигало до „надуване“ на цените. Засега нямало истерия около поскъпването на тока, което да доведе до по-голямо търсене на дърва за огрев.

Междувременно днес от Комисията за енергийно и водно регулиране обявиха, че цените на електроенергията и отоплението за битовите потребителите няма да се променят в следващите три месеца.

3 коментара

  1. Нямате наяда мамка ви разбойническа,колко плащате колко крадете,изедници…

    1. Кажи го това на Румен Радев и на неговите канадски палячовци като дойдат да агитират преди изборите!

      1. Не че нещо, ама няма как един човек да ви е виновен за всимко в тоя живот. Тези политически мантри си ги дръжте за пред вожда си, който цяло десетилетие беше на власт. Другаде не хващат дикиш

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button