Спорт

Европейският картинг шампионат за издръжливост се завръща в Хасково

Третото издание на състезанието „ЕКО 24 часа на България“, част от Европейския картинг шампионат за издръжливост ще стартира на 2 октомври на картинг пистата край Хасково.

След изключително успешните три сезона, през които се проведоха 8, 12 и 24 часови формати, за втори път през тази година, събитието отново ще събере пилоти от цял свят. За последно състезанието се проведе край Хасково през юни. За първото място ще се състезават 42 отбора, от 15 нации, с общо 250 пилоти, разпределени в две категории. В това издание различното е, че и двете категории Gold и Pro ще бъдат изравнявани килограмите до 84 кг. Категория Gold ще се състои от 7 до 9 пилота в отбор, които трябва да направят 34 спирания в бокса, което е с 4 повече от отборите в категория Pro.

По традиция и този път срещу професионалните картинг състезатели ще се изправи и „Отбор на звездите“, в който ще вземат участие: многократният шампион на България и Европа – мотоциклетистът Мартин Чой, олимпийският медалист Йордан Йовчев, единственият българин пилотирал Формула 1 – Владимир Арабаджиев, Европейската рали шампионка при дамите – Екатерина Стратиева, ултрамаратонецът- Краси Георгиев, младата надежда на българския картинг спорт – Калоян Върбицалиев, Александър Данчев – Шонди и актьорът и водещ Димо Алексиев.

И в това издание пилотите ще бъдат изправени пред предизвикателството да се състезават през нощта като посоката на движение на пистата ще бъде обърната точно на 12-я час от старта, който ще бъде даден в 12:30 ч.

За поредна година организаторите ще подкрепят благотворителната кампания за събиране на средства за малкия Гого от Хасково и ще предоставят част от таксите за участие в състезанието за спешното му лечение. Входът ще бъде свободен при спазване на противоепидемичните мерки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button