Спорт

Гришо победи Фучович за пръв път и се класира напред в Сан Диего

Григор Димитров се класира за втория кръг на ATP 250 турнира в Сан Диего (САЩ), съобщават от федерацията по тенис.

Хасковлията победи на старта Мартон Фучович от Унгария с 6:3, 1:6, 7:5. Досега дватата тенисисти се бяха срещали два пъти, като Григор не беше успявал победи Фучович.

За Димитров това беше първи мач от US Open насам, когато поради травма беше принуден да се откаже в третия сет на мача си от втория кръг срещу Алексей Попирин. В следващия кръг Гришо ще се изправи срещу поставеният под номер 3 в схемата Феликс Оже-Алиасим.

Димитров първи стигна до пробив за 5:3 в първата част. Григор продължи да бъде солиден в подаването си и уверено затвори първия сет в своя полза с гейм на 15.

Фучович започна по-добре втората част и поведе с 3:0. След това той постигна още един пробив и изравни сетовете с 6:1.

Третата решителна част вървеше без точки за пробив до 6:5 в полза на Гришо. Тогава Димитров направи своя удар и от втората си възможност проби подаването на Фучович, за да се класира за втория кръг.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button