Хасково

Ваксинират с трета доза срещу COVID-19 в Хасковско

Поставянето на трета доза от ваксините срещу COVID-19 започва от утре в Хасковска област, съобщиха за Haskovo.info от РЗИ.

Ваксините ще се прилагат във временните имунизационни кабинети и при личните лекари. Третата доза се допуска при определени рискови групи: лица с първични и вторични имунни дефицити, с онкологични заболявания, трансплантирани пациенти на имуносупресивна терапия, лица на хемодиализа, пациенти на цитостатична или кортикостероидна терапия. Бустерна доза може да се прилага при хора в домовете за възрастни хора и социалните институции за настаняване от резидентен тип, медицински персонал с висок риск от заразяване и хора над 65 години.

Трябва да са изминали поне 180 дни от датата на поставяне на последната доза ваксина срещу COVID-19. Прилагането на бустерната доза се извършва след проведен преглед и преценка на лекаря, прилагащ ваксината и заявено желание от страна на ваксинирания за поставяне на бустерната доза. Лицата, на които се поставя бустерна доза трябва да са навършили 18-годишна възраст. Като бустерна доза се прилага една доза иРНК ваксина. Предстои изготвянето в кратки срокове на сертификат за поставена бустерна доза, допълват от РЗИ – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button