Спорт

Български пилоти са сред най-бързите на 24-часовото състезание край Хасково

Пилотите от българския отбор на Монтана Екстрийм бяха сред най-бързите на 24-часовото състезание за издръжливост на картинг пистата край Хасково. То стартира вчера и финишира днес малко след 12:30 часа.

Те завършиха втори в категория Gold в надпреварата, която е част от Европейския картинг шампионат за издръжливост. На почетната стълбичка в категориите Gold и Pro се качиха още тимове от Украйна, Франция, Швейцария, Белгия и Германия.

Картинг

Както Haskovo.info писа, в атрактивното състезание участваха 42 тима от 15 държави, като се включиха общо 250 пилоти. В отбора на звездите се състезаваха многократният шампион на България и Европа – мотоциклетистът Мартин Чой, олимпийският медалист Йордан Йовчев, единственият българин пилотирал Формула 1 – Владимир Арабаджиев, Европейската рали шампионка при дамите – Екатерина Стратиева, ултрамаратонецът – Краси Георгиев, младата надежда на българския картинг спорт – Калоян Върбицалиев, Александър Данчев – Шонди и актьорът и водещ Димо Алексиев.

Картинг

И този път организаторите подкрепят благотворителната кампания за събиране на средства за малкия Гого от Хасково и ще предоставят част от таксите за участие в състезанието за спешното му лечение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button