Любопитно

Александър Леков трио открива Есенните музикални дни в Димитровград

Есенните музикални дни „Жул Леви“ в Димитровград ще бъдат открити на 7 октомври от 18 часа в лятната читалня на Градска библиотека „Пеньо Пенев“ с концерт на Александър Леков трио, съобщават от общината.

На 13 октомври на същото място е концертът на Акустично джазово трио, а на 17 октомври пак там е прожекцията на криминалната драма „Budapest noir“. Изложбата Типофото ще бъде открита на 19 октомври от 18 часа в Градска художествена галерия „Петко Чурчулиев“.

От 25 до 27 октомври ще се проведе традиционният Младежки джаз фестивал в Димитровград.

ЕСЕННИ МУЗИКАЛНИ ДНИ  „ЖУЛ ЛЕВИ” – ДИМИТРОВГРАД 2021

07 октомври

18.00 часа – Лятна читалня на градска библиотека „Пеньо Пенев”

КОНЦЕРТ НА АЛЕКСАНДЪР ЛЕКОВ ТРИО

Александър Леков – китара

Жулиен Кутманов –  клавишни

Боян Тодоров – перкусии

13 октомври

18.00 часа – Лятна читалня на градска библиотека „Пеньо Пенев”

АКУСТИЧНО ДЖАЗОВО ТРИО ПРЕДСТАВЯ МАРИЯ АРНАУДОВА

МАРИЯ АРНАУДОВА – вокал

Димитър Русев – китара

Пламен Солаков – бас

Петър Ганев – ударни

Със специалното участие на:

Ева Перчемлиева – Тъканова – перкусии и вокал

Борис Тъканов – тенор саксофон

17 октомври

18.30 часа – Лятна читалня на градска библиотека „Пеньо Пенев”

BUDAPEST NOIR, 2017, КРИМИНАЛНА ДРАМА, 95 МИН., НА УНГАРСКИ ЕЗИК, СЪС СУБТИТРИ НА БЪЛГАРСКИ

Режисьор Ева Гардош, сценарист: Андраш Секер, по романа на Вилмош Кондор, оператори: ЕлемерРагаи, МартонРагаи, монтаж: МатяшФекете, музика: Атила Пачаи, с участието на: Кристиан Коловратник, Река Тенки, ТамашФодор, Янош Кулка, Адел Ковач, Жолт Ангер, Ката Добо, ФранцишкаТьорьочик, Мари Над, Золтан Мучи, Тибор Гашпар и други

Награди: Награда за най-добра музика на чуждестранен филм – LosAngelesHollywood Music in Media Awards, 2017

ЖигмондГордон, един разочарован криминален журналист, разследва смъртта на брутално убито младо момиче през 30-те години на миналия век в Будапеща. Гордон е разкъсван от любопитство и колкото повече се опитват да го сплашат, толкова по-упорито върви по следите. Нишките водят в много посоки и изглежда не е в ничий интерес истината да бъде разкрита.

Филмът е екранизация по едноименната книга на унгарския писател Вилмош Кондор, която излезе и на български език през 2015 г. в превод на Юлия Крумова.

19 октомври

18. 00 часа – ГХГ „Петко Чурчулиев

ТИПОФОТО – ИЗЛОЖБА НА КАТЕДРА „ГРАФИЧЕН ДИЗАЙН“ КЪМ УНИВЕРСИТЕТА ПО ИЗКУСТВАТА „МОХОЛИ-НАД“ В БУДАПЕЩА

По случай 125 години от рождението на унгарския художник, график, писател            Ласло Мохоли-Над (1895 – 1946)

Честващият тази година своя 140-и юбилей Университет по изкуствата „Мохоли-Над“ в Будапеща носи от 2006 г. името на един от най-известните творци на Баухаус, Ласло Мохоли-Над. През учебната 2014/2015 г. в катедрата по графичен дизайн към Университета по изкуствата „Мохоли-Над“ трудът на Ласло Мохоли-Над „типофото“ се подлага на смислово и визуално преразглеждане. Резултатът от това преразглеждане е издание под редакцията на доцент Дора Бала, озаглавено „се_га: студии мохоли-над“. Изложбата се организира по повод 125-годишнината от рождението на Ласло Мохоли-Над.

В изложбата са включени творби на: Александра Банго, БендегузБатке, КаталинБоромиса, Андреа Чупорт, Фани Демеч, Гита Елек, ШаролтаЕрдеи, Виктор Фьолди, Еникьо Гал, БенедекГуяш, ХайналкаИлеш, Нора Касани, Диана Ковач, Даниел Козма, Алекс Мартон, Давид Молнар, Золтан Над, ХубаСатмари, Давид Себени. Куратори на изложбата са: Дора Бала, ЖофиаКокаи.

25 – 27 октомври

XIII МЛАДЕЖКИ JAZZ ФЕСТИВАЛ – ДИМИТРОВГРАД

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button