Хасково

Глобяват кметовете на Хасково и Ивайловград за непочистени сметища, нови сигнали за боклуци

Регионалната инспекция по околната среда и водите е издала наказателни постановления на кмета на Хасково за 2 000 лв. и на кмета на Ивайловград за 3 000 лв. за неизпълнение на предписания за почистване на нерегламентирани сметища, се съобщава в отчета на екоинспекцията за септември.

Междувременно читатели на Haskovo.info за пореден път сигнализираха за натрупани боклуци зад блок 28 на булевард „Васил Левски“ в Хасково. Хората казват, че ситуацията е подобна зад съседните блокове и очакват санкции за нарушителите. От общината периодично почистват отпадъците, но те се трупат отново заради живеещите там, които ги изхвърлят през балконите си.

През миналия месец от РИОСВ са съставили и актове на две физически лица за неизпълнение на дадени предписания за почистване на незаконна площадка за излезли от употреба МПС и на нерегламентирано изхвърлени отпадъци в харманлийското село Върбово. През месеца са почистени 8 нерегламентирани сметища в региона.

112 проверки на 99 обекта са извършени през септември. Дадени са 30 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 4 акта, наложена е текуща санкция за 175 лв. и са издадени 3 наказателни постановления на обща стойност 5 300 лв. Събраната сума от наказателни постановления, включително за предишни периоди е 21 571 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Аз
Аз
07.10.2021 13:30 13:30

А кой ще глоби фирмите за бързи кредити?!
Никой ли не вижда че целия град е залят от хвърчащи брошури, а входове и стълбове и спирки за облепени с грозните им реклами?!

Анонимен
Анонимен
07.10.2021 15:07 15:07
Отговор до  Аз

Общината трябва да се самосезира.

Back to top button