Регион

Изграждат атракциони, шадравани и светлинни инсталации в центъра на Свиленград

Няколко атракциона, кладенец с ротонда с изображения на видни местни личности, шадравани, светлинни инсталации, детски площадки и озеленяване ще има в центъра на Свиленград, съобщават от общината.

Днес беше направена първа копка на благоустрояването на централния булевард „България“. Реконструкцията включва участъка от улица „Цар Симеон Велики“ до площад „14 март“. За периода на строителните работи обектът ще бъде поетапно затварян за преминаване.

Кметът арх. Анастас Карчев припомни, че началото е поставено през 2013 г. с архитектурен конкурс, изготвен е инвестиционен проект и миналата година е осигурено финансиране. „Ще благоустроим централната градска част и тя ще се превърне в една модерна и красива пешеходна зона. Ще се обособи централен площад, с който да се гордеем“, каза още кметът.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button