Регион

Децата от неделното училище в Истанбул получиха дарението от тракийци

Окичен с цветовете на българското знаме, днес звънецът удари и за българското неделно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Истанбул.

На тържеството по случай откриването на новата учебна година учениците получиха дарението от Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ и читалище „Тракия 2008“ в Хасково, осигурено от четирима спонсори, за което Haskovo.info писа. 45-те раници, окомплектовани с учебни помагала, бяха приети с благодарност и раздададени на учениците.

Дарение

На церемонията присъстваха Васил Вълчев, генерален консул на България в Истанбул, Радослава Кафеджийска, първи секретар, представители на българското църковно настоятелство в Истанбул.

Дарение

Това е седмата учебна година за българското училище в Истанбул. Както и други училища зад граница, то е важен духовен център, място, където се обединява българската общност и се утвърждава българското присъствие по света. Пожелаваме на децата и на учителите здраве и успешна учебна година, каза председателят на хасковското Тракийско дружество Кирил Сарджев.

Дарение

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
тракийка
тракийка
09.10.2021 21:12 21:12

На добър час и успешна нова учебна година на българската общност в Истанбул! С благодарност към дарителите и хасковското тракийско дружество!Бъдете здрави!

Тракиец
Тракиец
09.10.2021 21:53 21:53

Браво,че има дечица,които обичат България,дори и далече от нея.Това са дела ,които трябва да се уважават.

Back to top button