Хасково

Започна основен ремонт на общежитието на Езиковата гимназия в Хасково

Вече започна ремонтът на ученическото общежитие на Езиковата гимназия в Хасково. Днес беше открита строителната площадка за санирането на сградата, съобщават от общината.

Тя е строена през 1969 г. През последните години сградата не беше предпочитано място от учениците, защото е стара и не предлагаше добри условия за живот. По настояване на кмета Станислав Дечев и с решение на Министерството на образованието и науката в края на 2020 година за ремонт на общежитието бяха отпуснати 550 000 лева. По-късно от плана на МОН бяха предоставени още 473 000 лева.

Ремонт

Обновените общежития ще предлагат комфортни и съвременни условия за живот на учениците от другите населени места. На сградата ще бъде направена цялостна изолация, съгласно нормативните изисквания за Енергийна ефективност. Ще се извърши подмяна на отоплителната, ВиК и електро-инсталациите. Ще се направи пълен ремонт на стаите в общежитието. Те са разположени на 8 етажа, общият им брой е 88. Всяка от тях вече ще има собствен санитарен възел, ще се монтират нови дограми на прозорците, врати, подови настилки.

На всеки етаж ще се запазят и общите санитарни помещения, ще се ремонтират занималните, стаите за почивка, стълбищните клетки и коридорите. Ще се осигури достъп до всички помещения, в това число и санитарните, за деца с увреждания. Ще се монтира нова пожаро-известителна система.

Очаква се ремонт на общежитията на Езиковата гимназия

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button