Хасково

Най-много дъжд валя в Минерални бани, реките покачват нивата си

Най-много дъжд през последното денонощие в Хасковска област е паднал в Минерални бани – 24.1 литра на квадратен метър, съобщиха за Haskovo.info от метеорологичната обсерватория.

В Хасково количеството на валежа е 9.8 литра. Вчера за региона беше в сила оранжев код за валежи. За събота отново е обявен оранжев код за значителни валежи за Хасковска област от Националния институт по метеорология и хидрология. Очакваните количества са между 30 и 50 литра на квадратен метър, а на места и повече.

От МОСВ предупреждават, че в следобедните и вечерните часове днес има опасност от поройни наводнения по основното течение и притоците на реките Тунджа, Марица и Арда. Водното ниво на Марица при Харманли ще премине над жълтия праг на предупреждение във вечерните часове. При Свиленград ще премине над жълтия праг на предупреждение в сутрешните часове днес, а сутринта в неделя водното ниво има вероятност да премине над оранжевия праг за предупреждение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button